D-day

Million Dollar Island - D-day, aan tafel!!

De ochtend na D-day: verrassingsontbijt!

Droom

Na het vorige spel vindt Rémy het geweldig dat "die sterke boys het onderspit delven tegen het team van Kevin", eh ... Devon. Bij het namenspel had hij vast niet gewonnen? Mitch uit kamp 18 merkt op: "Zo zie je maar hoe mensen denken, vooroordelen hebben."

Devon heeft het toch maar mooi gefixt! Hij heeft nu vier bandjes, kampgenoot Fons drie. Devon krijgt door Fons de kans het spel spelen. En heeft gewonnen! Mocht Devon eruit hebben gelegen, zo zegt hij, dan kan hij met een goed gevoel naar huis.

'Ik ben hier om het mee te maken, om een droom uit te laten komen'

Danique daarentegen heeft nul bandjes en wil niet bedelen om een bandje. Bea kijkt uit naar haar vertrek. Ze wenst weer wat meer comfort. Bea heeft op het eiland veel om over na te denken, maar ze is op. Ze is heel dankbaar voor deze kans op zo'n mooi avontuur.

Bea heeft genoten en ziet het als één grote vakantie. Op dag 21 gaan Danique en Bea naar huis. "Thanks guys," zegt Danique, wanneer er zelfs geen applaus afkan wanneer ze in de arena bij Dennis staan. Niemand gunt haar een bandje.

Million Dollar Island - Danique en Bea moeten het eiland verlaten

Ik kijk er met gemengde gevoelens naar. Bea wil naar huis, maar Danique niet.

Million Dollar Island - Bea en Danique proosten op een mooi avontuur

Bea en Danique drinken samen hun welverdiende cocktail. Dit moet na drie weken pasta en rijst een ware smaakexplosie zijn in hun mond! Wendy en ik fantaseren al dagen over fruitcocktails en cappuccino die we als eerste gaan drinken wanneer we van het eiland af komen.

Million Dollar More - Bea schrikt van het zichtbaar ouder te zijn geworden

Bij Million Dollar More vertelt Bea dat ze toch ook wel geschrokken is hoe ze eruit ziet: "Ik zie mijn moeder." Het eilandleven is fijn, maar ook ontzettend hard. Lieve Bea en Danique, hoe je er ook uitziet, het ga jullie goed!

Het spel is begonnen

Het spel wordt vanaf nu medogenloos. Je kunt steeds meer bandjes winnen, en toch de arena erna bij verlies van het volgende spel moeten vertrekken. Stel dat Danique wél een bandje krijgt, dan is de kans groot dat ze daarna in het eerste de beste spel wordt gezet.

Verwacht niets, dan kan het ook nooit tegenvallen. Vanaf nu moeten al je bandjes in de schaal, of je er nu één of tien hebt. Je moet het spel spelen, alleen wanneer je wint kun je blijven. Je krijgt ook alle bandjes in de schaal, zo word je rijker.

Wanneer ik tijdens de arena bij de uitleg van Dennis steeds het woord 'rijker' hoor denk ik ineens; 'hé, mijn naam plus s'. Rijker-s. Hopelijk is dit een goed voorteken.

Million Dollar Island - Arena: we krijgen nieuwe voorraad
Million Dollar Island - Melanie, Ryeau en Demi op eg naar de arena

Degene met de meeste polsbandjes heeft immuniteit. Deze persoon kan niet gekozen worden voor het spel. Het lijkt de echte wereld wel. Wanneer je de rijkste bent, heb je het voor het zeggen én ben je onaantastbaar.

Million Dollar Island - Daisy deelt rijst uit

Daisy deelt de nieuwe basisvoorraad uit. In de kisten zitten ook luchtbanden en een pomp, "Voor het vlot!" aldus Jos. Hopelijk werkt het en kunnen ze snel gaan vissen in open water.

Nieuwe voorraad

We zijn nu precies drie weken op het eiland! We krijgen na het vertrek van Danique en Bea een aantal grote kisten met eten, die (eerlijker) verdeeld worden. We zijn nu nog met 51 deelnemers.

Daisy is helemaal in haar element tijdens het verdelen van de voorraad. Ondertussen bekijkt Mitch het allemaal met de nodige argwaan; "Zie Stefan staan kijken met zijn haviksogen, terwijl ze al zoveel hebben."

Million Dollar Island - Pizza door Stefan geserveerd, kamp 18 eet!
Million Dollar Island - Pizza door DJ gemaakt, kamp 18 eet!

Kamp 18 eet. En eet.

D-day

De dag waar we zo lang naar hebben uitgekeken! Op de ochted van dag 22 staat ons een fantastische verrassing te wachten: écht eten! Een hele tafel vol ontbijtwaren. Pannenkoeken, bacon, tomaat, fruit en de oh zo graag gewilde favoriet van Nadia: pindakaas!

Million Dollar Island - Prachtige ontbijttafel met stilte voor de storm, na D-day is het feest!

Stilte voor de storm.

Million Dollar Island - Prachtige ontbijttafel met stilte voor de storm, na D-day is het feest!

De emoties lopen bij iedereen hoog op. Eten!!

Na weken geen groente meer te hebben gezien, staat hier groente en fruit in overvloed op tafel. De mango's zijn de lekkerste die ik ooit heb geproefd. Ik begin met bacon en scrambled eggs.

Koffie

We hebben deze ochtend geen brood gemaakt, want D-day verrassing. We hopen op eten en besparen zo weer op onze eigen voorraad. Des te meer kunnen we eten is onze gedachte. Welk voedsel mis ik het meest? Waar heb ik zin in?

Ik besluit niet zoveel te drinken, dat kan altijd nog. Ik bestel wel een kop koffie. Koffie! Al meer dan drie weken niet gedronken. Ook niet gezellig bij Bea's Beachclub op de koffie gevraagd, of bij The 18. Waarom eigenlijk niet? Ben vast niet 'leuk' genoeg om koffie mee te delen.

Million Dollar Island - Heerlijk gedekte ontbijttafel op dag 22
Million Dollar Island - Bacon!!

Met weinig eten en/of smaakmakers zoals knoflook, ui of pepertjes weten we niet wat ons overkomt: wat een overdosis aan smaken en geuren! En calorieën. We moeten voor we aan tafel mogen eerst nog even wachten op Dennis' speech.

Sta je daar te kijken naar al dat lekkers. We ruiken de croissantjes, het water loopt ons in de mond. Overal om me heen klinken opgewonden stemmen, "Oh die geur!" "Oh, dat eten!", we kunnen niet wachten. We hebben honger!

Dan klinkt het sein 'Aanvallen!!' We gaan als gekken zitten en beginnen ons bord vol te laden. Ik kies voor eieren, ook twee gekookte, bacon, bacon en nog eens bacon. Zelfs de drie vegatariërs om me heen eten zitten alle drie met smaak de perfect gebakken bacon te eten. Hoe dan?!?

Million Dollar Island - Vincent, Wendy, Dave en Melanie aan tafel
Million Dollar Island - Bacon!!

Ook de vegetariërs om me heen eten de bacon met smaak.

Dat is wat weinig tot geen eten met je doet, je lichaam vraagt om voeding. Ik probeer rustig te eten, goed te kauwen. Tegenover me zit Ilse als een malle pannenkoeken met suiker naar binnen te werken. Of kan ik beter zeggen 'suiker met pannenkoek eronder?'

Vlees en suiker

Echt zo grappig om te zien. Toch besluit ik geen (extra) suiker te nemen, ik eet tenslotte al fruit en drink een glas heerlijk frisse meloensap. Koffie half op, en weer door met eten. Groente sandwich, waarbij je lage sla, tomaat en andere groente met ei opstapelt en dan eet als een hamburger.

Ik neem ook een lik pindakaas, puur voor de smaaksensatie. Ik wil vitamines! Al heb ik van tevoren gelezen dat vetten juist goed zijn om te overleven op een onbewoond eiland. Is er nog bacon? En doe mij ook nog maar een pannenkoek. We blijven eten bijvragen.

Wanneer ik vol zit besluit ik mijn tweede halve kop koffie te nemen, om daarna op te staan en een rondje om de tafel te lopen. Eten laten zakken. En vooral: het gevoel en de ervaring heel bewust delen met de 50 mensen met wie ik dit mee mag maken.

Million Dollar Island - Ontbijttafel gefilmd met drone, proost!

Proost!

Even zijn we weer allemaal hetzelfde, kampen zitten gebroederlijk door elkaar. The Good Place zit aan de ene kop, Heralth aan de andere kop van de halfronde tafel. De stoelen staan in het zand op plankjes, want anders zakken we diep weg. Het is een bizarre ervaring.

Het is 06:00 uur in de ochtend, en we eten ons helemaal vol. Wat een begin van de dag! De zon laat zich niet echt zien, wat het nog beter maakt. Is het niet zo bloedheet in de arena. Later op de dag gaat het tenslotte zelfs regenen.

Regendouche

Ik vind het heerlijk. Met een volle maag uitbuiken, later op de dag douchen in de regen. Jos geeft het water op het dak een duw, zodat ik mijn haar kan wassen met zoet water. Dit is puur genot, lieve mensen. Je kunt je niet voorstellen hoe zwart je lijf is en hoeveel zout in je haar zit.

Million Dollar Island - Puur genot, zoet water om je mee te wassen
Million Dollar Island - I'm singing in the rain, happy Melanie!
Million Dollar Island - Jos helpt Melanie haar haren te wassen met verzameld regenwater

Heerlijkste douche ooit; met schoon water na drie weken je haar wassen!

Gemeen spel

Ondertussen is Surisa benauwd om haar plekje, ze heeft immers in de tas van Terry gekeken. Papa Terry trapt er niet in en zet zonder pardon Surisa en Nandini in de arena. Ook Anissa en John mogen kiezen.

Doordat John mensen kiest 'met wie hij niet gesproken heeft' komen Robert-Jan en Heralth in de arena te staan. Heralth is net rijk geworden, en mag zijn fortuin meteen weer op het spel zetten.

Nothing new voor een hardwerkend man met schulden? Hij wil vooral graag zijn gezin een mooie vakantie geven van het geld, en een stukje schuld aflossen. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om het geld te willen winnen.

Million Dollar Island - Heralth hoort zijn kindje praten

Nandini, Noémia, Surisa, Melanie in de arena voor het spel.

Million Dollar More - Surisa kijkt in Terry's tas
Million Dollar More - Nandini, Stefan, Surisa

Met meer bandjes heb je meer kans gedraaid te worden bij de roulette. Dan mag jij kiezen, en kun je 'wraak' nemen. Uiteraard kan iemand die je eruit wil hebben ook winnen.

Russische roulette

Dan kan die persoon niet alleen blijven, maar is ook nog eens erg rijk geworden! Uiteindelijk kiest Anissa er ook voor om ook Stefan's sidekick Denise, ook uit eigen kamp, in het spel te zetten. Ik vraag me af waarom ze niet kiest voor Dennis.

Dennis is vanaf het begin een duo met Stefan, en wordt nu totaal ontzien. Ook kokkin DJ, Stefan's andere maatje, ontspringt de dans. Dennis zien we nog veel vaker dan Stefan of anderen van kamp 18 luid aanwezig rondstruinen in Het Dorp.

Anissa merkt nog op wanneer je mensen met veel bandjes zoals Stefan in het spel zet, dit bij je terug kan komen wanneer hij wint. "Dan zit ik als volgende in het bootje." Uiteindelijk is de tot dan toe vooral op de achtergrond aanwezige Robert-Jan de grote winnaar met 16 bandjes.

Million Dollar More - Nandini, Surisa, Heralth en Stefan aan tafel bij Giel
Million Dollar Island - Heralth hoort zijn kindje praten

Wanneer Heralth de stem van zijn kindje weer hoort, breekt hij.

Million Dollar Island - Verliezers gaan linea recta op de boot naar huis

De verliezers gaan naar huis.

Million Dollar Island - Robert-Jan het meeste waard

Kijk elke zondag om 21:30 uur naar Million Dollar Island op SBS6. Een uur na de uitzending is Million Dollar More te zien op Amazon Prime.

Vraag

De sfeer slaat om. Het is eten of gegeten worden. Ik krijg er de kriebels van.

Hoe zou jij je nu voelen op het eiland?

Je krijgt circa 4x per jaar inspiratie in je inbox. Wees niet bang het bericht vaker te ontvangen wanneer je meerdere keren de blogvraag invult, je e-mailadres wordt slechts één keer geregistreerd.

Naar het vorige artikel <||> volgende artikel.

© MelanieRijkers.nl