Rijst

Million Dollar Island - Ontzetting bij The Good Place, Jochem moet naar huis

The game is on, aflevering 9.

Rijst en de roulette

Devon heeft het spel weer een stuk leuker gemaakt, niemand is meer de rijkste, niemand heeft meer immuniteit. 'Onze' Vincent is nu net zo rijk als Robert-Jan. Robert-Jan likt zijn wonden. Hij verwijt Devon zijn afspraken niet nagekomen te zijn en de ballen niet te hebben om één team in het spel te zetten.

'De kleine rat.'

De één team strategie is al vaak besproken, ook door ons. Hoe elimineer je het snelst? Kies je mensen uit één team of juist alle eenlingen. Of ga je net als Devon, rekenen met het aantal bandjes.

Robert-Jan en Dok vinden het maar lullig. I've got news for you; the game is on. Zo ook met de rijst. The Good Place heeft 25 kilo rijst achtergehouden en begraven. En die is nu helemaal verrot.

Million Dollar Island - Devon geniet van zijn plan

Devon geniet na van zijn slimme zet.

Million Dollar Island - Noa en Melanie

Wie heeft er rijst?

Liz: "We hadden na het plunderen ineens superveel eten. Dan komen mensen allemaal eten bij ons halen of ze zien ons als target. We besloten het achter te houden en te begraven, en niemand iets te vertellen."

The Good Place eet al vanaf het begin, uit het zicht van iedereen, flinke maaltijden. Ondertussen vertellen ze niets te hebben. Jochem merkt bij het zien van de bedorven rijst op: "We hebben ons goed in de vingers gesneden."

Dat wordt weer bedelen bij de andere kampen, al willen ze niet gaan schooien. Wij trappen er weer allemaal in, het verhaal van de bedorven rijst wordt flink verdraaid doorverteld.

We gaan allemaal braaf eten met ze delen. Elsbeth: "Jullie zijn zo leuk, jullie verdienen het om eten van ons te krijgen." Alhoewel The Eighteen helemaal niet zo happig is om hun eten te delen.

Million Dollar Island - Bedorven rijst bij The Good Place

De bedorven zak rijst wordt weer onder de hut begraven.

Million Dollar Island - We hebben echt geen eten (meer), aldus Rémy

We hebben echt geen eten meer, zegt Rémy tegen John.

Anissa wil haar portie wel opofferen, want The Eighteen eet drie keer per dag. Dennis heeft het bijna door: "Voor hetzelfde geld hebben ze wel heel veel eten." Olaf stelt voor twee arena's af te wachten, want dat scheelt weer tien personen.

'Voor hetzelfde geld hebben ze wel heel veel eten.'

Dat is natuurlijk wel hoe het gaat: mensen gaan naar huis, en dus is er weer meer eten voor de achterblijvers. Wij besluiten in Het Dorp voor de eerste keer lekker samen te eten. Eindelijk. Saamhorigheid.

Daisy kookt

Het is zo leuk om iedereen in ons kamp op bezoek te hebben. We zitten allemaal bij de vuurplaats van Hakuna Matata, terwijl Daisy en Mitch met de grote wok aan komen lopen. Deze wok lag nog ongebruikt in het kamp bij Corrie, hoe dan??

Million Dollar Island - Samen eten met Het Dorp

Ook Robin eet gezellig met ons mee.

Million Dollar Island - Samen eten met Het Dorp bij Hakuna Matata

Samen eten versterkt het 'De strandkampen spelen tegen Het Dorp'-gevoel.

Thuisbezorgd op het eiland

Bea's Beachclub brengt eten naar The Good Place en mag gelijk gezellig blijven eten. Van het eigen eten. Yvonne en Lieve vinden het geweldig. Robert-Jan bespreekt tijdens het eten hoe de kaarten liggen.

Hoe spannend het nu is, omdat het voor hem veel te snel is gegaan. Vincent en hij zijn samen goed voor 32 procent van de pot. Waarschijnlijk valt het balletje bij de roulette op één van hun bandjes.

'Ik vind het fakking spannend.'

Dag 28. We ziten precies vier weken op het eiland en de meesten van ons willen nóg wel vier weken blijven. In de arena bepaalt de roulette wie de macht krijgt.

Million Dollar Island - Nadia en Ryeau mogen kiezen

Ongeloof: zowel Ryeau als Nadia worden gedraaid.

Het kersverse stel is aan zet. Een zegen en een vloek tegelijk. Jochem: "Zo gaan we wandelend de finale halen." Jochem wil spelen. Hij is er klaar voor. Hij belooft een deel van de winst aan zijn kampgenoten, want hij is een teamplayer.

Jochem is goed met basketbal en wil deze kans grijpen, het te spelen spel is immers een spel met een bal. Rémy: "Jij bepaald jouw lot. Je weet wat je kunt en gaat er gewoon honderd procent voor. Dit is het juiste moment om te pieken."

Million Dollar Island - Jochem wil spelen

Jochem wil spelen en begint met oefenen door kokosnoten in gaten te mikken op het strand. Hij heeft zich in de 2,5 jaar voorafgaand aan Million Dollar Island zich in het zweet getraind om goed voorbereid aan dit avontuur te beginnen.

Million Dollar Island - Jochem tijdens de castingdag, 2,5 jaar eerder

Dit is de foto van Jochem, gemaakt op de castingdag 2,5 jaar voor vertrek.

Dennis van der Geest zegt later in Million Dollar More dat hij hem in het begin steeds maar niet kon herkennen in de arena. De crew heeft een 'smoelenboek' en sommige deelnemers hebben wel twee jaar moeten wachten voor Million Dollar Island eindelijk start eind 2021.

'Zo gaan we wandelend de finale halen.'

Ik vind het tof dat Jochem zijn leven radicaal heeft omgegooid. "Ik had, als jonge ondernemer, een hartslag van 160!" Ook was hij te zwaar. Inmiddels heeft hij zich een reeks prachtige tatoeages aangemeten, wat nog een verrassing is voor zijn ouders.

Vincent weet dat hij gekozen gaat worden, en ook Robert-Jan weet dat hem niet kiezen een zeer domme zet zou zijn. Winnen is rust en geduld, aldus Jochem.

Million Dollar Island - Tropische bui in zicht

Yvonne en Lieve op weg naar huis.

Geduld hebben Lieve en Yvonne niet meer met Robert-Jan. Yvonne vindt zijn ego en zijn gedrag niet meer te harden, ze is het zat. Mocht hij winnen, dan moet er ernstig met hem gepraat worden.

Stoere Nadia wil zelf spelen. Maar wat als ze verliest? Dan moet ze niet alleen haar nieuwe liefde Ryeau, maar ook soulmaatje Ilse missen.

Regenbui

Aan het eind van de dag regent het weer. Daisy heeft net haar mooiste vis ooit geroosterd, wij moeten nog koken. Dat is echt even een ding, bij regen kun je niet koken. Het vuur kan dan immers niet branden en een overdekte keuken heeft niemand.

Million Dollar Island - Vincent, Dave en Melanie schuilen in de hut

Met Vincent en Dave schuilen in de hut tijdens de tropische bui.

Million Dollar Island - Vincent wil spelen

Vincent wil spelen.

Million Dollar Island - Nadia en Ryeau mogen kiezen

Nadia en Ryeau in de arena.

Million Dollar Island - Nadia, Vincent, Jochem en Robert-Jan spelen het balspel

Vincent, Robert-Jan, Jochem en Nadia gaan spelen. De winnaar krijgt 34 bandjes om de pols, wat een pot! Daar is zo goed als niet meer aan te komen. Het is mega spannend.

Million Dollar Island - Ontzetting bij The Good Place wanneer Robert-Jan wint

Er gaat een schok door de arena.

Het spel is zo snel afgelopen. Met meer geluk dan wijsheid krijgt Robert-Jan zijn twee ballen in de netjes en wint 340.000 euro! Ongelooflijk, wat een stunt. Zijn kampgenote Yvonne is woest.

Niet veel later tref ik een intens verdrietige Lieve in haar eentje aan op het strand, ze wil naar huis. Zo hoeft het voor haar niet meer. Ze snapt niets van Yvonne en vreest voor de sfeer in haar kamp. Ze mist haar familie ontzettend.

Ik zou 'eiland-mama' niet zijn als ik haar niet ga troosten. We zitten samen op het zand en kijken naar de zee. We praten over thuis en het eiland. Zo heb ik al heel wat keren met iemand gezeten. Niet alleen bij verdriet maar ook ter inspiratie.

Eyespiration

Nick, John, Moo, allemaal willen ze weten wat dat is, 'Eyespiration'. Tegen verveling en ter inspiratie leer ik mensen anders kijken, puur en zintuiglijk waar te nemen. Dit geeft positieve energie.

Inspiratie kunnen we goed gebruiken op het eiland. Veel van ons vervelen zich suf, en dat terwijl er zoveel te zien is. Ook Rémy ziet de schoonheid, waar hij zogenaamd zijn maag mee vult. Dat dan weer wel.

Million Dollar Island - Verdriet bij Ryeau wanneer Nadia ook naar huis moet

Dit uitzicht vult Rémy's 'lege' maag.

Million Dollar Island - Ons zo geliefde strand. West Nalaut eiland, oftewel Dao Island - Dao betekent 'De Weg'

De zonsopkomst en zonsondergang op het eiland maken veel goed.

Million Dollar Island - Sunset West Nalaut eiland, Dao Island - 'The Way'

We kijken graag vanaf het eerste splintertje daglicht naar de opkomst van de zon.

Million Dollar Island - Verdriet bij Ryeau wanneer Nadia ook naar huis moet

Liz en Ryeau.

Million Dollar Island - Nadia verliefd, Million Dollar Island setje

Nadia is verliefd. Zij en Ryeau zijn nog steeds een mooi stel.

Naar huis

Ilse en The Good Place huilen tranen met tuiten. Ze moeten niet alleen Jochem maar ook Nadia missen. Nadia blijft een heerlijk tof wijf en neemt vol gratie afscheid. "Succes pikkies!" roept ze wanneer ze de arena verlaat. Wat een topper!

Ook Vincent vindt het jammer, maar ach, zijn reis naar Bali wacht. Ik heb ook met hem zoveel goede gesprekken gehad en weet hoe hij naar meer avontuur snakt. Dit was geen survivallen, dit was een spelletje in het zand en hutten bouwen. We gaan je missen, Tarzan!

We zijn nu nog met 38.

Million Dollar Island - De rijkste bewoners van het eiland: Rober-Jan, Nick en Devon

Je vraagt je misschien wel af wie Nick is? Nick is net als Dennis een echte wandelaar op het eiland en met iedereen bevriend. Hij blijft redelijk buiten beeld en heeft een heerlijke 40K om de pols.

'Zo heb ik het eiland nog niet bekeken.'

Ook met Nick staar ik over de zee en zoek 'vijftig tinten blauw'. John's boek 'Dingen die je alleen ziet wanneer je er de tijd voor neemt' vindt dan ook gretig aftrek. Iedereen haalt er inspiratie uit.

Het eiland met haar mooie natuur inspireert ook. Laat ons tot onszelf komen. Met Daisy praat ik vaak over wat een verschil het eilandleven is met dat van thuis. Waar je van alles 'moet'. Niet in de laatste plaats van jezelf. Daisy: Ik leef!

Kijk elke zondag om 21:30 uur naar Million Dollar Island op SBS6. Een uur na de uitzending is Million Dollar More te zien op Amazon Prime.

Vraag

Om te 'overleven' 25 kilo rijst verstoppen. Wat zou jij doen?

Je krijgt circa 4x per jaar inspiratie in je inbox. Wees niet bang het bericht vaker te ontvangen wanneer je meerdere keren de blogvraag invult, je e-mailadres wordt slechts één keer geregistreerd.

Naar het vorige artikel <||> volgende artikel.

© MelanieRijkers.nl