à

Verloren

Million Dollar Island - Daisy, Fons en Mitch op open zee - West Nalaut Island

Op de grote oceaan, aflevering 10.

Million Dollar Island - Daisy, Fons en Mitch op open zee - West Nalaut Island

Ik leef!

Nadat Robert-Jan de rijkste is geworden leven wij ons simpele eilandleven. Wij zijn (haast) 'niks waard'. Hoe langer we op het eiland zijn, hoe meer we van elkaar weten en hoe hechter onze banden worden.

Toch zit het niemand lekker, Robert-Jan is weer King of the island. The Good Place kan het niet geloven, Jochem naar huis. Ook Yvonne uit het kamp van Robert-Jan gunde Jochem de winst.

Is niemand meer zeker van zijn plaats op het eiland nu? Het blijft een vreemd gevoel. De strandkampen zijn steeds meer tegen de kampen in Het Dorp. Ik woon in Het Dorp, wat door het vertrek van velen een heerlijke plek is om te wonen.

Het wordt binnekort hoog water en zelfs springtij.

Strandkampen vs. Het Dorp

The Good Place en Bea's Beachclub blijven tegen Robert-Jan en elkaar aanschurken. Bang voor hun plek op het eiland? The Good Place mag komen eten bij restaurant Eighteen, dit zorgt voor verdere verbroedering.

'We moeten ons wel versterken tegen Main Camp.'

'Main Camp' is de nieuwe naam voor Het Dorp. Het is de beste plek om te wonen, gezien het hoge water wat op komst is. Daar waar ik slaap, tweede klamboe van links, horen we 's nachts de zee heel dichtbij tegen het strand aan beuken.

Vincent kreeg zo een keer natte voeten, toen hij bij ons vijven op het strand sliep voor de klamboes aan de kant van het water. Hij lag gelukkig met zijn voeten richting de zee!

Million Dollar Island - Daisy, Fons en Mitch op open zee - West Nalaut Island

Samen kijken we naar Daisy, Mitch en Fons op het vlot.

Million Dollar Island - Het Dorp, Hakuna Matata kijkt naar het vlot op zee - West Nalaut Island

Slapen blijft moeilijk. Ook na drie weken is het bar en boos, door de hoge luchtvochtigheid en warme nachten. Het enige mooie is de sterrenhemel. En we zagen een gedeeltelijke maansverduistering! Dan voel je je klein en mega groot tegelijk. Het is een machtig gevoel, deze verbinding met de natuur.

De natuurlijke cyclus van het leven werkt ons ook tegen, zoals Demi opmerkt: "Dat bladerendak gaat stinken, dat is nog erger dan dat je elkaar ruikt!!" Nee, fris en fruitig zijn we niet meer na vier weken niet douchen. Mijn haar klit en de zolen van mijn voeten vervellen, maar mijn huid en ogen glanzen.

The Simple Life

Een bladerdak gemaakt door niet-locals is zo lek als een mandje. Na een week of twee rot alles en komen er beesjes in. De hut van Hakuna Matata heeft een stuk zeil, en Corrie's tentenkamp. Wij slapen droog wanneer nodig, al ligt het strand lekkerder.

Vannacht slaap ik in een hangmat, dan lig ik zeker droog. Wakker worden met zicht op zee, wat wil je nog meer? The Good Place gaat zeil halen bij Corrie, zij woont nog alleen in het kamp waar onder andere Danique (de dame zonder bandje op D-day) in zat.

Eighteen wil eten naar The Good Place brengen.

Dennis wil scherp blijven, want de strandkampen hebben tweederde van de bandjes in bezit. Hierdoor is een grote kans dat Robert-Jan gedraait wordt bij de roulette. Robert-Jan wil je dan wel te vriend houden.

Wij in Het Dorp weten niet dat de strandkampen al echt samen optrekken. "Ze liggen al zo ver achter, ze hebben niks in de gaten." zegt Dennis terwijl ze weer één van hun drie riante dagelijkse maaltijden maken bij The Eighteen.

Op tv lijkt het alsof ze niet veel eten, maar in het echt... Wat dat betreft passen The Eighteen en The Good Place perfect bij elkaar.

'We moeten Het Dorp gewoon helemaal uit elkaar spelen.'

Zijn we echt veel te laat bij elkaar gekomen, om een nieuwe groep te vormen op Het Dorp? We eten al enige tijd vaker met z'n allen, en hebben met niemand meer gedoe. Alle herrieschoppers uit Het Dorp zijn inmiddels naar huis.

Bij Eighteen blijft het onderling rommelen en Robert-Jan verzekert Lieve, Dok en Yvonne van hun plek en wil zeker niet in eigen vlees snijden. Zo wordt het dus ineens weer heel belangrijk met wie je in een kamp zit of vriendjes bent.

Million Dollar Island - De arena en de roulette, Dennis van der Geest gaat draaien - West Nalaut Island

In de arena, nu nog maar met 38.

Million Dollar Island - De tribune in de arena wacht op de roulette - West Nalaut Island

Toeval

Tijdens de arena met de roulette valt Nadia's nummer (95) weer, om de pols van Robert-Jan. En dan volgt Rémy (16) met twee bandjes om de pols én Ryeau (10). Alweer! Hoe dan?!? We kijken verbaasd rond. Nee, dit kan niet waar zijn. Ongelooflijk. Wat een toeval.

Rémy en Ryeau gaan vervolgens alle kampen langs, wie wil er spelen? Hakuna Matata's Sven wil naar huis, en geeft zich op. Wanneer Robert-Jan Daisy en Mitch kiest, zijn de rapen gaar. Mitch probeert nog te onderhandelen, dat Robert-Jan hem kiest, maar niet Daisy.

Million Dollar Island - Remy en Ryeau gaan langs bij alle kampen om te vragen wie er wil spelen - West Nalaut Island

Het oranje shirt wat Ryeau draagt is een shirt van Nadia, wat ze aan gauw Ryeau gaf toen ze moest vertrekken.

Daisy is woedend, op Robert-Jan én draaikont Devon. Devon roept al de hele week dat hij naar huis wil, en nu gaat Robert-Jan Daisy kiezen en niet Devon?! Qua spel is dat het slimst, Robert-Jan kiest bewust mensen met weinig bandjes.

Fons wil wel spelen, maar Daisy wil echt niet nog naar huis! Tranen vloeien rijkelijk terwijl Devon zich gedeisd houdt. Noémia nodigt Devon uit om dan maar bij haar en Ilse te komen eten, nu Daisy zo woedend is.

Je weet niet wie je vrienden zijn.

'Neem me mijn droom niet af.'

Door de mensen die er nu nog zitten, wil Devon blijven. Zoals het nu is, is het een waar paradijs en gewoon "Fakking vet". Daarom wil ook Daisy niet weg. Niemand wil naar huis. We willen allemaal blijven.

Daisy snapt niet hoe de situatie zo om kan draaien. "Ik kookte, ik maakte armbandjes voor iedereen, ik was goed voor iedereen!" Het is de allermooiste ervaring van haar leven geweest.

Je zintuigen worden zo geopend, je geniet van de kleinste dingen. Je voelt op het eiland heel goed aan wat goed of slecht voor je is. Het eiland haalt het allerbeste in je boven.

Kind

Er is geen afleiding, enkel de zon, de zee, het strand. "Ik heb het kind in mezelf terug gevonden." zegt Daisy, "Dat is het mooiste geschenk wat je jezelf kunt geven."

Je leert dingen weer waarderen in je leven. Je ruimt shit in je hoofd op waar je niet aan toekomt in Nederland. Ondanks het spel en het overleven heb je op het eiland echt rust.

"Dingen die je niet kunt veranderen moet je niet meer over piekeren." zegt Daisy. Maar Gluiperige mensen dáár kan Daisy echt niet tegen, dan ontploft ze en lopen de emoties hoog op.

Psycholoog Jaap ziet bij Robert-Jan een sociaal-emotionele blokkade, zoals wanneer Yvonne niet wil dat hij wint en dan na afloop om vergiffenis vraagt.

Na het winnen van €160.000 ging bij Robert-Jan de knop om, was het geen survivallen meer, maar het spel en kansen berekenen. Nu met €340.000 is hij met drie gewonnen spellen een gedoodverfde winnaar.

'Het is zelfbescherming om niet met iedereen een band aan te gaan.'

Robert-Jan heeft immers immuniteit. Psycholoog Jaap zegt dat The Good Place een goed gekozen naam is, qua 'priming'. Het woord The Good Place verzacht alle (slechte) woorden daarna. Rémy kan megagoed liegen.

Hij draait prima om de vraag heen met het antwoord: "Wij gaan jullie niet kiezen." wanneer Mitch en Daisy verhaal komen halen. Rémy wil ook Corrie in het spel zetten, dan kan The Good Place zich haar spullen toeëigenen.

Corrie brengt de wroeging op gang bij The Good Place, zegt psycholoog Jaap. Ze brengt zonder het te weten als het ware een offerande met haar stuk zeil en ... mag wellicht blijven. Wie kiezen ze dan wel?!?

Preview spel

Kijk vanavond of ik een beetje bij de tijd ben! Million Dollar Island is elke zondag te zien op SBS6 om 21:30 uur. Een uur na de uitzending is Million Dollar More te zien op Amazon Prime.

Vraag

Wat denk jij, mag ik blijven?

Je krijgt circa 4x per jaar inspiratie in je inbox. Wees niet bang het bericht vaker te ontvangen wanneer je meerdere keren de blogvraag invult, je e-mailadres wordt slechts één keer geregistreerd.

Naar het vorige artikel <||> volgende artikel.

© MelanieRijkers.nl