Aanmelden

Eyespiration sunset Scheveningen

'Omdat het kan'

Ik loop langs de vloedlijn in de avondzon. De lucht kleurt oranje, de zon zakt in de zee. Sinds kort woon ik in Scheveningen en is dit mijn "achtertuin".

Bijna dagelijks loop ik langs de zee al mijn stress van het voorgaande jaar eruit. Wandelingen maken van 10 kilometer of meer zijn deze zomer mijn heerlijke, nieuwe gewoonte.

Door tijd voor mezelf te nemen, veel te lopen en te zien, kom ik steeds meer tot mijzelf. Waar was ik al die tijd, wat voelde ik me kwijt!

Million Dollar Island

Ik zie de golven, het water en het licht. Al lopend maak ik foto's van de mooie zeezichten en plaats deze meteen door op mijn Instagram en Facebook.

Op Facebook komt een advertentie voorbij, of ik me aan wil melden voor Million Dollar Island. Overleven op een onbewoond eiland, waarom niet, eigenlijk? Ik heb altijd al zo'n reis willen maken.

Met 99 anderen naar een paradijselijk eiland in de tropen reizen, en de kans om een miljoen euro te winnen: ik wil mee! Ik besluit ter plekke een filmpje op te nemen en in te sturen.

Eyespiration photo walk - schelp close-up

Ja, ik wil naar een onbewoond eiland

In het filmpje vertel je waarom je mee wilt doen en moet je drie items benoemen die je mee zou willen nemen. Ik kies voor:

  • een notitieboek
  • een potlood
  • een Zwitsers zakmes

Het is al bekend dat je geen fotocamera, telefoon of andere spullen mee mag nemen, zelfs geen tandenborstel!

Ik wil graag mijn avonturen bij kunnen houden en met een 'multitool' mes kan ik naast overleven meteen mooi het potloodpuntje slijpen. Nadat ik op verzenden heb geklikt, draait mijn hoofd overuren. Hoe zou dat zijn, met 99 anderen?

Kan ik wel vuur maken? Kan ik wel vissen, jagen, slapen? En oh, die anderen ... ik ben iemand die graag alleen is, hoe dan? Mijn hoofd tolt. Eerst maar eens zien of ik uitgenodigd wordt voor de casting. Met een grote glimlach loop ik verder. Ik wil mee!

Wil je weten hoever ik gekomen ben?
Kijk dan vanaf zondag 6 maart naar SBS6 om 21:30 uur.

En jij? Vraag van de dag

Wat zou jij mee willen nemen naar een onbewoond eiland?

Deel je antwoord met mij en ontvang Inspiratie & Focus in je inbox.

Ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee:

Million Dollar Island 2021-2022
Strandwandeling bij zonsondergang - Melanie E. Rijkers

Naar het volgende Million Dollar Island artikel.

© MelanieRijkers.nl