Beachclub Bea

Million Dollar Island - West Nalaut - Dao Island Filipijnen

Dao Island - West Nalaut eiland, Filipijnen.

Bewoonde wereld

De strandkampen slapen niet meer op het strand. Er gaan vier mensen naar huis. Het was weer een heftige aflevering; ook mijn lieve Hakuna Matata maatje Toon moest helaas naar huis.

Ik zie bij Million Dollar More hoe Lieve haar telefoon opent en bijna 2000 ongelezen berichten heeft. "Zal ik ze lezen of nog niet?" Yvonne twijfelt om haar telefoon aan te zetten, ook al wil ze de stem van haar lief graag horen.

'Ik wil mijn telefoon niet aanzetten.'

Ik herken ook dat Toon zegt hoe raar het voelt om weer vaste grond onder je voeten te hebben. "Na al die dagen met je poten in het rulle zand." En vies dat je voeten waren!

Million Dollar Island - Melanie terug in de bewoonde wereld

Mijn teennagels vertonen nog weken na thuiskomst een rouwrandje, hoe vaak ik ook in bad ga. In de bewoonde wereld op beton lopen in plaats van strandzand, je handen wassen onder een echte kraan, je eerste bord eten; alles is weer helemaal wennen.

Million Dollar Island - Melanie terug in de bewoonde wereld

Het is gek om in het busje te zitten, op weg naar het hotel. De bewoonde wereld te zien vanuit het raam. Een mondkapje op moeten, ook in het resort. Oja, Corona. Op het eiland leven we echt in een bubbel.

Deelnemer Domien test niet lang na aankomst positief en moet van het eiland af, in quarantaine. Nee, dan verlies ik toch liever een spel en ga op die manier naar huis.

Million Dollar Island - Dag mooi eiland ...

Wanneer je op de boot zit en terugkijkt naar het mooie eiland dringt pas echt door dat je weggaat.

Million Dollar Island - Toon, Lieve, Yvonne en Devond verlaten het eiland

Toon, Lieve, Yvonne en Devon op de boot.

Million Dollar Island - Devon en Yvonne verlaten West Nalaut

Yvonne troost Devon.

Bea's Beachclub gehalveerd

Robert-Jan is de leider van Bea's Beachclub. Na het winnen van de eerste reeks polsbandjes, het verliezen ervan en daarna het dubbele aantal weer om de pols te hebben gewonnen, groeit hij in zijn rol.

Met adjudanten Dok en Yvonne naast zich rekent Robert-Jan erop los. Hij analyseert op grondige wijze wat de beste manier is om zijn bandjes te behouden. Om ze te verzilveren, moet hij wel eerst de finale halen.

Op dag 37 verliest hij twee teamgenoten, Lieve en Yvonne. Robert-Jan is heel even ontroostbaar, al beseft hij al snel dat hij Lieve en Yvonne net zo gemakkelijk inruilt voor de twee andere dames; Karin en Corrie.

Corrie troost haar nieuwe kampgenoot Robert-Jan liefdevol, ze is ook al zo'n echte eilandmama. Ze kan je vanaf nu naast een kop koffie een schoonheidsbehandeling aanbieden in de eerste 'winkel' op het eiland: Beauty & Beans.

Million Dollar Island - Corrie troost een verdrietige Robert-Jan

Corrie is Beauty and Beans op Instagram.

Het wordt steeds drukker in het dorp, al zijn Noémia en Ilse weer met z'n tweetjes na het vertrek van Devon. Karin en Corrie zijn hechte buren, Dok en Robert-Jan wonen nu bij Corrie. Remy, Liz, Ryeau en Demi zijn definitief ingetrokken bij Wendy en John.

Slapen of eten

Wanneer Kamp 18 uiteindelijk besluit om ook te verhuizen naar het dorp, worden ze aangekeken alsof het ongewenste asielzoekers zijn. Moet dat nou? Zoals psycholoog Jaap van Ginneken zegt: "Not in my backyard."

Ik zie Elsbeth naar 'mijn' bedje wijzen: "Die klamboetjes daar, slapen daar nog mensen? Daar willen wij gaan koken." Demi protesteert, zij ligt op ongeveer mijn plek in een nieuwe hangmat en wil geen kooklucht in haar bed.

Million Dollar Island - Mijn heerlijke strandbed: tweede klamboe van links

Slapen op het strand.

Ik snap Demi, vanuit die slaapplek zie je de zon opkomen vanuit je hangmat. Hemels. Ook vanuit de klamboe's heb je een vrij uitzicht en ruist de zee je in slaap, terwijl je naar de prachtige sterrenhemel kijkt.

Ik ben begin in de hut, slaap daarna op het strand en eindig in de hangmat. Ook Yvonne kan de hangmat van Mitch wel waarderen vertelt ze bij Million Dollar More. Net als Devon en Lieve hebben we allemaal beurse heupen van het slapen op harde ondergrond.

Million Dollar Island - Mijn kamer in het 'luxe resort' - Busuanga Bay Lodge

Busuanga Bay Lodge. Dat slaapt toch anders.

Na aankomst van de boot eet je eerst wat, dan ga je naar je kamer en douche je. Mijn kamer is de meest rechtse, op de hoek. Het bed is basic, maar heeft wel een echt matras en hoofdkussen.

Ongesteld

Op het eiland slaap je met je hoofd op je trui of tas, er zijn geen kussens en die mag je ook niet meebrengen. Maandverband, tampons, medicijnen en andere noodzakelijkheden zijn wel toegestaan.

Zelf vind ik het heerlijk niet meer ongesteld te worden. Dat is dan weer het voordeel van mijn leeftijd, moet er niet aan denken de jungle in met m'n tampons. Ook zijn er dames op het eiland die dwars door de pil heen veel te vroeg weer ongesteld worden.

Million Dollar Island - Toon, Devon en Fons sterk vermagerd

Je lichaam krijgt echt een klap.

De pil werkt niet goed. Door het gebrek aan eten? Je wordt gewoon binnen een paar weken nogmaals ongesteld. Een paar dagen bloeden is niet zo erg, maar zo kort achter elkaar is echt niet fijn.

Ook zijn er dames die helemaal niet meer ongesteld worden en zich daar ernstig zorgen over maken. Wat als je na dadelijk thuiskomst lange tijd niet vruchtbaar bent en wel een kinderwens hebt?

Hoofd vol

Het eiland zet ons aan het denken. Lieve: "Je hebt zoveel vrije tijd en zoveel niks dat je in je hoofd helemaal doordraait. Je gaat constant alles opnieuw overdenken."

'Je denkt aan je familie thuis, maar ook: wat ga ik koken morgen.'

Veel deelnemers nemen zich voor dingen anders te gaan doen na thuiskomst. Onze thuiskomst was afgelopen december. Inmiddels is het mei. Ik ben benieuwd welke goede voornemens nog overeind staan.

Stoppen met roken of drinken? Devon (19) wil meer gaan koken thuis, houdt dat nog twee weken na thuiskomst vol. Zelf zit ik in het jaar voorafgaand aan de show in een groot veranderproces. Ik ben van Brabant naar Den Haag verhuisd, in m'n eentje.

Ik merk op het eiland dat ik wel degelijk heel goed in een team kan werken en leven. Dat ik niet zo'n Einzelgänger ben als ik dacht. Ik merk ook dat ik niet veel nodig heb, The Simple Life is voor mij goud. Daar kom ik voor naar een onbewoond eiland.

Ik snap dat Robert-Jan best wel baalt na het winnen van de eerste stapel bandjes. Dan sta je ineens in het middelpunt van de belangstelling, terwijl je op de achtergrond het eilandleven juist zo mooi kan ervaren.

'Geluid komt keihard binnen.'

Lieve en Toon vertellen hoe je zintuigen zo open staan, dat alles keihard binnen komt wanneer je terug bent in de bewoonde wereld. Toon's vriendin ervaart hetzelfde als mijn vriend: het voelt raar om een haast gehalveerde partner te omarmen, bijna eng!

Million Dollar Island - Terug in de bewoonde wereld

Aan een echte tafel zitten.

Million Dollar Island - De woonkamer van Hakuna Matata op West Nalaut

Onze huiskamer op het eiland, met zicht op zee.

Million Dollar Island - Samen eten bij Hakuna Matata

De keuken en eethoek van Hakuna Matata.

Million Dollar Island, aflevering 13.

Het blijf een hot item: (geen) eten.

Bij Million Dollar Island kun je niemand vertrouwen, al staat het nieuwe team bestaande uit The Good Place en Hakuna Matata's Wendy en John, nu op de eerste plaats. Fijn dat het wat minder afzien wordt met het extra eten van Remy.

Het Dorp

Wendy maakt zich altijd zorgen over het eten, ook omdat er nu zoveel nieuwe kampleden bij zijn gekomen. Rantsoeneren hoeft nu niet meer voor mijn allerliefste Hakuna Matata maatje Wendy. Er is immers genoeg!

Dat Kamp 18 uiteindelijk weer teruggaat naar hun originele kampeerplek, vindt niemand erg. In Het Dorp is het net zo lekker rustig, ondanks de andere nieuwe bewoners.

Million Dollar Island - De rijksten van nu Remy, Robert-Jan en John

De rijksten op het eiland: Robert-Jan, Remy en John.

Remy rules

Remy krijgt van alle verliezers hun bandjes, iets waar Yvonne zich later bij Million Dollar More nog voor achter de oren krabt. Terugkijkend naar het hele verhaal van The Good Place kun je je afvragen hoe oprecht Remy is.

'Ik dacht dat ik hem kon vertrouwen.'

Als laatste overgebleven reus wordt Robin door Dok in het spel gezet. Hij krijgt na afloop net als Gilles en Karin helemaal geen bandjes van de verliezers. Dat is zuur. Devon kiest ook voor Remy en passeert hiermee Karin.

Het spel zorgt weer voor een dubbel gevoel. Het eiland laat je vanaf dag 1 flinke pieken en dalen ervaren. Iedereen vindt Remy's doel, zijn ouders met geld uit de brand helpen, zo mooi dat hij alle bandjes krijgt.

Niets is zeker

Op tv komen we niet achter de reden waarom ze het geld nodig hebben. Wat dat betreft is Robert-Jan een stuk zakelijker ingesteld, hij geeft niks om andermans doelen. Nu hij de bandjes heeft zal hij, net als Remy, er alles aan doen om ze te behouden.

Robin heeft simpelweg pech. Heeft zich wellicht te weinig met de anderen bemoeit om hun bandjes te krijgen. Kampgenoten zijn geeft ook geen garantie weet Karin nu.

Million Dollar Island - De verliezers tot nu toe

De verliezers met presentator Dennis van der Geest. Er zijn nog 24 deelnemers over.

Volg jij de afvallers van deze week al op Instagram? Check Devon, Lieve en Toon. Kom ook gerust gezellig een hapje en drankje doen bij Toon's Bar Blauw.

Je kunt mij volgen op Melanie Rijkers.

Million Dollar Island

Elke zondagavond om 21:30 uur op SBS6. Een uur later kun je op Amazon Prime kijken naar Million Dollar More, waar de afvallers aan tafel zitten voor een leuk gesprek.

Vraag

Wat lijkt jou leuker, een spel spelen of survivallen?

Je krijgt circa 4x per jaar inspiratie in je inbox. Wees niet bang het bericht vaker te ontvangen wanneer je meerdere keren de blogvraag invult, je e-mailadres wordt slechts één keer geregistreerd.

Naar het vorige artikel <||> volgende artikel.

© MelanieRijkers.nl