Inspirator Melanie

Visueel Expert en Eyespiration Trainer Melanie E. Rijkers

Burn-out herstel trainer

Stel je voor dat je de wereld altijd en overal kunt waarnemen zonder stress te ervaren? Herstel en preventie van burn-out, stress vermindering: laat mij jouw inspiratiebron zijn voor meer rust in je hoofd.

Ik kijk al heel mijn leven met 'andere ogen' naar de wereld om me heen, werk al meer dan 25 jaar als visueel expert en autonoom beeldmaker.
Door inspiratie ervaar ik innerlijke rust en ruimte, en heb ik een betere focus.

Als expert in soft skills, in voelen ervaren, weet ik alles van positief (om)denken en hoe los te komen van stress, burn-out en gevoelens van eenzaamheid. Als visionair en verbinder leef ik ervoor jou het geluk van je vrij voelen te laten beleven.

Ik help je uit je hoofd te komen met mijn specialiteit: de door mij ontwikkelde soft skills training EVE, Executive Visual Experiences.

San Francisco Writers Conference Eyespiraton walk

Writers Walk, San Francisco Writers Conference 2016.

'I highly recommend walking and spending time with Melanie on your journey to nurture peace and happiness. Experiencing her gifts have heightened the level of sparkle I see in the world' ~ Cathy Cheshire, Master Grief Coach USA

Eyespiration smartphone photo walk

Na het leiden van mijn eerste fotowandeling in 2011 in Breda, geef ik de Eyespiration photo walk wereldwijd. Van Hawaï tot Londen is mijn bestseller smartphone fotowandeling te volgen.

Je kunt een eigen datum en tijd voor een unieke groeps- of teamuitje activiteit reserveren. De foto workshop is uit te breiden tot inspiratiedag en er is een actieve online versie.

In Den Haag kun je individueel meedoen.

Breda Eyespiration Photo Walk in Puur Zien

Melanie is echt een vakvrouw en in de workshop laat ze je meekijken hoe zij tot de mooiste foto's komt. Zo leer je zelf ook hoe je de mooiste foto's maakt. En het is nog een heel leuk mens ook, dus je hebt sowieso een leuke ochtend. ~ Jacqueline Reijnders

De kracht van foto's

Mijn succesvolle projecten PUUR. Trotse tienermoeders, Trash The Dress en RED! bevestigen de kracht van foto's. Inspiratie is te halen uit poseren, zelf foto's maken, en samen foto's bespreken.

Het Trash The Dress event waarbij meer dan 150 bruiden in hun trouwjurk de Noordzee inrennen gaat viraal in 2009. 'Running of the Brides' opdrachten volgen in Adelaide, Australië en Niagara Falls, Canada.

Na afloop van de eerste Redheaddays photo shoot hoor ik een dame zeggen: "Ik ga me nooit meer schamen voor mijn rode haar", de tienermoeders uit mijn uitverkochte fotoboek voelen zich na het poseren gesterkt in hun keuze.

Tienermoeders - Trash The Dress - Redheadday Breda

Empowerment ontstaat door te poseren of zelf te fotograferen. Tienermoeders, bruiden, roodharigen, klasgenoten.

Therapeutische fotografie: klasgenoten 20 jaar later portretteren

Mijn jeugd

Opgroeien in een dorp in Brabant (Bakel, 1971) maakt 'doe maar normaal dan doe je al gek genoeg' mijn ongewilde mantra.

Wanneer mijn moeder veel te vroeg overlijdt werken creatief schrijven, tekenen en schilderen als persoonlijke therapie.

In 2004 ervaar ik hoe mijn kijk op het verleden positief verandert door na een reünie 20 jaar later portretten van mijn oud-klasgenoten te maken.

Eyespiration trainer, burn-out herstel en preventie

Verbeeldingskracht

Naast therapeutische fotografie werk ik met schrijfoefeningen, inspiratiesessies waarbij we foto's bespreken in combinatie met wandelcoaching in stad en natuur.

  • Emotie zet je in beweging
  • Activiteit is de bron van het leven
  • Vorm en ruimte zijn werk-woorden
  • Hoe vermoeider je je voelt, hoe eenzamer je je voelt
  • Inspiratie is helend en geeft energie

Opleiding

Op het Sint Lucas Boxtel (1992) ontdek ik fotografie als mijn favoriete techniek. Na het behalen van mijn Bachelor of Arts aan het St. Joost School of Art & Design (Avans Hogeschool Breda) in 1996 werk ik wereldwijd als zelfstandig fotograaf onder de naam MeRy Fotografie en Artstudio23.

Ik ben gecertificeerd Photo Coach en (IA-)NLP practitioner. Zo kan ik je deskundig begeleiden tijdens jouw persoonlijk ontwikkelingstraject.

Sinds 2021 woon ik aan zee. Je bent van harte welkom voor een wandeling of foto-(praat)sessie met koffie of thee vanuit de rust van mijn authentieke visserhuis in Scheveningen, Den Haag.

Opleiding met diploma Melanie E. Rijkers
Afstudeerproject Blind - Melanie E. Rijkers, St. Joost 1996

Blind, 1996. Afstuderen AKV St. Joost

Contact

Neem voor meer informatie of een op maat gemaakt traject contact op via info@mery.nl of bel/Whatsapp 0650578414.

Soft skills trainer, burn-out herstel en preventie

© MelanieRijkers.nl 2021

Top