Inspirator

Visueel Expert en Eyespiration Trainer Melanie E. Rijkers

Inspiratie specialist Melanie

Het inspireren van anderen is wat ik het allerliefste doe. Creatieve plannen bedenken en uitwerken in toegankelijke en heldere taal, zijn dingen waar ik goed in ben en veel plezier uithaal.

Ik kijk al heel mijn leven met andere ogen naar de wereld om me heen. Door inspiratie te zien en toe te laten, ervaar ik rust en ruimte.

Dit proces deel ik graag met jou. Stel je voor dat je de wereld altijd en overal kunt waarnemen zonder stress te ervaren?

Als inspirator leef ik ervoor jou het geluk van je vrij voelen te laten beleven

Eyespiration

Als visueel expert ben ik bedreven in zakelijke (interne en externe) communicatie en geef ik inspiratiessies en engagement advies.

Door mijn werk als autonoom beeldmaker en online content creator overleefde ik zelfs vijf weken op een onbewoond eiland!

Inspiratie is dan ook al 25 jaar mijn remedie tegen een burn-out of stress. Mijn soft skills training geeft direct meer rust in je hoofd.

Ook weet ik alles van positief (om)denken, ben ik een echte visionair en verbinder. Dit is Eyespiration!

San Francisco Sunrise Bay Bridge Writers Walk
San Francisco Writers Conference Eyespiraton walk

Writers Walk, San Francisco 2016.

'I highly recommend walking and spending time with Melanie on your journey to nurture peace and happiness. Experiencing her gifts have heightened the level of sparkle I see in the world.' ~ Cathy Cheshire, Master Grief Coach USA

Nooit meer eenzaam

Eyespiration vermindert stress en gevoelens van eenzaamheid. Door te lopen, te zien en te zijn verbind je je met jezelf en de wereld om je heen.

Na de eerste Instawalk in 2011 in Breda, geef ik de Eyespiration photo walk wereldwijd. Van Hawaï tot Londen is mijn smartphone fotowandeling een groot succes.

Eyespiration is anders kijken, puur zien. Zonder oordeel de wereld om je heen waarnemen en de mooiste compositie maken. Zo maak ook jij het perfecte plaatje!

In Den Haag kun je elke maand meedoen met mijn inspirerende stadswandeling in de binnenstad. Of kom je liever heerlijk uitwaaien aan zee?

Breda Eyespiration Photo Walk in Puur Zien

'Melanie is echt een vakvrouw en in de workshop laat ze je meekijken hoe zij tot de mooiste foto's komt. Zo leer je zelf ook hoe je de mooiste foto's maakt. En het is nog een heel leuk mens ook, dus je hebt sowieso een leuke ochtend.' ~ Jacqueline Reijnders

De kracht van foto's

Empowerment door foto's: tienermoeders, bruiden, roodharigen, klasgenoten. Mijn succesvolle projecten PUUR. Trotse tienermoeders, Trash The Dress en RED! bevestigen de kracht van foto's. Inspiratie komt door te poseren, zelf foto's te maken of samen foto's te bespreken.

Het Trash The Dress event in Scheveningen waarbij meer dan 150 bruiden in hun trouwjurk de Noordzee inrennen gaat viraal in 2009. 'Running of the Brides' opdrachten volgen in Adelaide, Australië en Niagara Falls, Canada.

Na afloop van de eerste Redheaddays RED! photo shoot hoor ik een dame zeggen: "Ik ga me nooit meer schamen voor mijn rode haar". De tienermoeders in mijn uitverkochte fotoboek voelen zich na het poseren gesterkt in hun keuze.

Tienermoeders - Trash The Dress Scheveningen - Redheaddays - Klasgenoten 20 jaar later
Eyespiration trainer, burn-out herstel en preventie

'Alle schoonheid die je ziet, is een reflectie van jou.'

Mijn jeugd

Opgroeien in een dorp in Brabant (Bakel, 1971) maakt 'doe maar normaal dan doe je al gek genoeg' mijn ongewilde mantra.

Wanneer mijn moeder veel te vroeg overlijdt, werken creatief schrijven, tekenen en schilderen als persoonlijke therapie.

In 2004 ervaar ik hoe mijn kijk op het verleden positief verandert door na een reünie 20 jaar later portretten van mijn oud-klasgenoten te maken.

Verbeeldingskracht

Naast therapeutische fotografie werk ik met schrijfoefeningen en inspiratiesessies waarbij we foto's bespreken in combinatie met wandelcoaching in stad en natuur.

  • Emotie zet je in beweging
  • Activiteit is de bron van het leven
  • Vorm en ruimte zijn werkwoorden
  • Inspiratie is helend en geeft energie!
Breda Eyespiration Photo Walk in Puur Zien

Communicatie

Op het Sint Lucas ontdek ik fotografie en grafische vormgeving. Na het behalen van mijn Bachelor of Arts (BFA) aan het St. Joost School of Art & Design werk ik vanaf 1996 wereldwijd als zelfstandig fotograaf, tekstschrijver en designer.

Als communicatieadviseur is mijn specialiteit verandertaal, en ben ik goed in NVC (non-violent communication) en Motiverende gespreksvoering (MINT).

Na het behalen van de certificaten internationaal Photo Coach en NLP practitioner in 2020, koos ik bewust voor een woonlocatie dichtbij zee.

Ik hou van uitwaaien! Je bent van harte welkom voor een inspirerende wandeling of foto-(praat)sessie. Ik ben ook beschikbaar voor creatieve communicatie en advies.

Soft skills trainer, burn-out herstel en preventie
Melanie E. Rijkers, St. Joost Breda
Ik doe mee aan Million Dollar Island

Participant Million Dollar Island 2021/2022.

Million Dollar Island

Overleven op een onbewoond eiland, is dat zen of stress?

Je leest er alles over in mijn Million Dollar Island blog.

© MelanieRijkers.nl Den Haag, 2023

Top