Inspirator Melanie

Visueel Expert en Eyespiration Trainer Melanie E. Rijkers

Soft skills trainer

Stel je voor dat je de wereld altijd en overal kunt waarnemen zonder stress te ervaren? Laat mij jouw inspiratiebron zijn voor rust in je hoofd.

Ik kijk al heel mijn leven met 'andere ogen' naar de wereld om me heen, werk al meer dan vijfentwintig jaar als visueel expert en beeldmaker. Zo ervaar ik innerlijke rust en ruimte door inspiratie, en krijg een betere focus.

Als expert in soft skills, in voelen ervaren, weet ik alles van positief (om)denken en hoe los te komen van stress, het gevaar van burn-out en gevoelens van eenzaamheid. Als visionair en verbinder leef ik ervoor jou het geluk van je vrij voelen te laten beleven.

Ik help je uit je hoofd te komen met mijn specialiteit: de door mij ontwikkelde soft skills training EVE, Executive Visual Experiences.

San Francisco Writers Conference Eyespiraton walk

San Francisco Writers Conference 2016, jaarlijkse inspiratiesessie 'Writers Walk'.

Eyespiration smartphone photo walk

Na het leiden van mijn eerste fotowandeling in 2011 in Breda, geef ik wereldwijd Eyespiration photo walks. Van Hawaï tot Londen is mijn bestseller inspiratie fotowandeling te volgen met een groep of als individu.

'I highly recommend walking and spending time with Melanie on your journey to nurture peace and happiness. Experiencing her gifts have heightened the level of sparkle I see in the world' ~ Cathy Cheshire, Master Grief Coach USA

In Den Haag kun je meedoen met de Eyespiration groepsworkshop. Of kies je eigen datum als gezellige activiteit tijdens bijvoorbeeld een personeelsuitje.

Breda Eyespiration Photo Walk in Puur Zien

De kracht van inspiratie

Succesvolle projecten als PUUR. Trotse tienermoeders, Trash The Dress en RED! bevestigen de kracht van foto's.

Empowerment ontstaat door te poseren of zelf te fotograferen.

Het Trash The Dress evenement waarbij meer dan 150 bruiden in hun trouwjurk de Noordzee inrennen gaat viraal in 2009. 'Running of the Brides' events volgen in Adelaide, Australië en Niagara Falls, Canada.

Tienermoeders - Trash The Dress - Redheadday Breda

Opgroeien in het Brabantse dorp Bakel (1971) maakt 'doe maar normaal dan doe je al gek genoeg' mijn ongewilde mantra. In 2004 ervaar ik door het maken van 20 jaar later-portretten van mijn klasgenoten hoe mijn kijk op het verleden positief verandert.

Wanneer mijn moeder veel te vroeg overlijdt werkt creatief schrijven, tekenen en schilderen als persoonlijke therapie. Naast therapeutische fotografie werk ik met schrijf-oefeningen, foto-(praat)sessies waarbij we foto's bespreken en ben ik een enorme fan van het ommetje.

Verbeeldingskracht

  • Emotie zet je in beweging
  • Activiteit is de bron van het leven
  • Vorm en ruimte zijn werk-woorden
  • Hoe vermoeider je je voelt, hoe eenzamer je je voelt
  • Inspiratie is helend en geeft energie

Vanaf het Sint Lucas (Boxtel, 1992) is fotograferen mijn favoriete techniek. Na het behalen van mijn BA, Bachelor of Arts aan de Academie St. Joost (Avans Hogeschool Breda, 1996) werk als zelfstandig fotograaf MeRy Fotografie, het latere Artstudio23.

Samen met mijn opleiding tot Photo Coach en NLP practitioner vormt dit de perfecte combinatie tot het deskundig begeleiden van jouw persoonlijk ontwikkelingstraject.

Sinds 2021 woon ik aan zee. Je bent van harte welkom voor een wandeling of foto-(praat)sessie vanuit mijn authentieke visserhuisje in Scheveningen, Den Haag.

Opleiding met diploma Melanie E. Rijkers

© MelanieRijkers.nl 2021

Top