Inspirator Melanie

Visueel Expert en Eyespiration Trainer Melanie E. Rijkers

Als visionair en verbinder leef ik ervoor jou het geluk van je vrij voelen te laten beleven.

Ik kijk al heel mijn leven met 'andere ogen' naar de wereld om me heen. Ik ben al meer dan 25 jaar visueel expert en autonoom beeldmaker en ga zelfs naar een onbewoond eiland!

Door inspiratie ervaar ik innerlijke rust en ruimte, heb ik een betere focus. Stel je voor dat je de wereld altijd en overal kunt waarnemen zonder stress te ervaren?

Inspiratie expert

Herstel en preventie van burn-out, stress vermindering: laat mij jouw inspiratiebron zijn voor meer rust in je hoofd.

Als expert in soft skills workshops waarbij je je zintuigen traint, weet ik alles van positief (om)denken. Verminder je stress, burn-out en gevoelens van eenzaamheid.

Loop je met me mee?

San Francisco Sunrise Bay Bridge Writers Walk
San Francisco Writers Conference Eyespiraton walk

Writers Walk, San Francisco 2016.

'I highly recommend walking and spending time with Melanie on your journey to nurture peace and happiness. Experiencing her gifts have heightened the level of sparkle I see in the world.' ~ Cathy Cheshire, Master Grief Coach USA

Eyespiration

Na de eerste Instawalk in 2011 in Breda, geef ik de Eyespiration photo walk wereldwijd. Van Hawaï tot Londen is mijn smartphone fotowandeling een groot succes.

Eyespiration is anders kijken, puur zien. Zonder oordeel de wereld om je heen waarnemen en de mooiste compositie maken. Het perfecte plaatje!

In Den Haag kun je elke maand meedoen met mijn inspirerende stadswandeling in de binnenstad. Of kom je liever heerlijk uitwaaien aan zee?

Breda Eyespiration Photo Walk in Puur Zien

'Melanie is echt een vakvrouw en in de workshop laat ze je meekijken hoe zij tot de mooiste foto's komt. Zo leer je zelf ook hoe je de mooiste foto's maakt. En het is nog een heel leuk mens ook, dus je hebt sowieso een leuke ochtend.' ~ Jacqueline Reijnders

De kracht van foto's

Empowerment door foto's: tienermoeders, bruiden, roodharigen, klasgenoten. Mijn succesvolle projecten PUUR. Trotse tienermoeders, Trash The Dress en RED! bevestigen de kracht van foto's. Inspiratie komt door te poseren, zelf foto's te maken of samen foto's te bespreken.

Het Trash The Dress event in Scheveningen waarbij meer dan 150 bruiden in hun trouwjurk de Noordzee inrennen gaat viraal in 2009. 'Running of the Brides' opdrachten volgen in Adelaide, Australië en Niagara Falls, Canada.

Na afloop van de eerste Redheaddays RED! photo shoot hoor ik een dame zeggen: "Ik ga me nooit meer schamen voor mijn rode haar". De tienermoeders in mijn uitverkochte fotoboek voelen zich na het poseren gesterkt in hun keuze.

Tienermoeders - Trash The Dress Scheveningen - Redheaddays - Klasgenoten 20 jaar later
Eyespiration trainer, burn-out herstel en preventie

'Alle schoonheid die je ziet, is een reflectie van jou.'

Mijn jeugd

Opgroeien in een dorp in Brabant (Bakel, 1971) maakt 'doe maar normaal dan doe je al gek genoeg' mijn ongewilde mantra.

Wanneer mijn moeder veel te vroeg overlijdt, werken creatief schrijven, tekenen en schilderen als persoonlijke therapie.

In 2004 ervaar ik hoe mijn kijk op het verleden positief verandert door na een reünie 20 jaar later portretten van mijn oud-klasgenoten te maken.

Verbeeldingskracht

Naast therapeutische fotografie werk ik met schrijfoefeningen en inspiratiesessies waarbij we foto's bespreken in combinatie met wandelcoaching in stad en natuur.

  • Emotie zet je in beweging
  • Activiteit is de bron van het leven
  • Vorm en ruimte zijn werkwoorden
  • Inspiratie is helend en geeft energie!
Breda Eyespiration Photo Walk in Puur Zien

Uitwaaien?

Op het Sint Lucas ontdek ik fotografie als mijn favoriete techniek. Na het behalen van mijn Bachelor of Arts aan het St. Joost School of Art & Design werk ik vanaf 1996 wereldwijd als zelfstandig fotograaf.

Ik ben gecertificeerd Photo Coach en NLP practitioner. Sinds 2021 woon ik aan zee. Je bent van harte welkom voor een inspirerende wandeling of foto-(praat)sessie.

Soft skills trainer, burn-out herstel en preventie
Melanie E. Rijkers, St. Joost Breda
Ik doe mee aan Million Dollar Island

Participant Million Dollar Island 2022, season 1. Deelnemer aan de eerste Million Dollar Island serie.

Million Dollar Island

Ik schrijf een wekelijkse blog over mijn eilandleven. Overleven op een onbewoond eiland, is dat zen of stress? Te zien op SBS6 vanaf 6 maart 2022.

© MelanieRijkers.nl Scheveningen, 2022

Top