De voorbereidingen

Eyespiration lifestyle change Million Dollar Island

Beste Million Dollar Islander,
De vertrekdatum komt langzaam in zicht en het aftellen is nu echt begonnen. Dit is de laatste brief die je van ons krijgt met alle informatie over het vertrek en de reis naar het Million Dollar Island.

Steeds meer mails verschijnen in mijn inbox met alles wat we nog moeten regelen. En dan die tas inpakken ... heb ik wel het juiste mee?!? Ik word er nerveus van.

Zoals je al weet staat er van alles op de paklijst wat we niet mee mogen nemen. De lijst met wat wel mee mag maakt het er niet makkelijker op. Heb ik twee of toch vier t-shirts nodig? Hoeveel onderbroeken neem ik mee, sokken, bh?

Het plan om een paar oude sneakers mee te nemen laat ik varen: te gladde zool. Ik koop op de valreep nog een paar trailschoenen die geschikt zijn voor rotsondergrond, inclusief sportsokken.

Blauw

Ik besluit enkel blauwe t-shirts te nemen, die doe ik tenminste nog aan na afloop. Ik kies voor twee wandelrokjes en 3 wielrenbroekjes. Sport-bh. Lange en korte legging. Toch maar wel een regenbroek. Oja, en een regenjas. Slippers?

Million Dollar Island tas

Ik pak mijn tas wel tien keer in en uit. Een laken mag ook mee, en een sarong. Ik bestel er twee, een groene en een paarse. Oh, het kan koud worden 's nachts, toch maar wel een fleece trui en een paar t-shirts met lange mouwen.

Ik pak de tas voor de elfde keer in en uit.

To do list:

  • VOG
  • Reisvaccinaties Hepatitis A, DTP (difterie, tetanus en polio), Buiktyfus
  • Coronavaccinatiebewijs
  • Visum
  • PCR-test

De laatste loodjes nu. Mijn tas staat klaar. Alle papieren zijn geregeld. Wat een verademing eens niet alles zelf te hoeven regelen, maar enkel te moeten doen wat gevraagd wordt. Daardoor voelt het nog steeds onwerkelijk. Zoals de psycholoog al zei: "Geloof je wel dat je gaat??"

Ja! Ik geloof het. Maar het voelt raar, niets hoeven regelen. We weten niets. Enkel dat het een eiland in de Filipijnen is, 100 deelnemers, 60 dagen. 1 Tas mee, niet meer dan 8 kilo.

Million Dollar Island naamplaatjes op kleding naaien

'Naaien is niet mijn hobby'

Honger

Ik lees me in over extreme honger. Twijfel over een survivalcursus, Corry Konings was de Knopenkoningin bij Robinson. Nee, ik ga niet, te ver reizen vanuit Den Haag.

Vuur maken dan? Een vriendin geeft me er een door haar vormgegeven boek over, handig, hier staan ook knooptechnieken in! En wat irritant dat pen en papier niet mee mogen!! Dat wordt afzien, geen dagboek bij kunnen houden.

Neem nog een stoffen buideltje mee om dingen in te verzamelen. Elke dag een item om het bijbehorende verhaal beter te kunnen onthouden. Zestig dagen niet kunnen schrijven, hoe houd ik dat vol?

Ik koop twee dezelfde bidons, want wat als je fles stukgaat? Dan heb je op het eiland niets meer om je water in te doen. Het enige wat we onbeperkt krijgen is water (en zonnebrandcrème en Deet).

Million Dollar Island eten en drinken aanpassen

Gezond eten

Ik twijfel of ik zal gaan zwemmen, om te oefenen een langere afstand te kunnen zwemmen. Uiteindelijk focus ik me op het (gebrek aan) eten. Ik besluit mijn gezonde levensstijl aan te houden.

Suiker skip ik zoveel mogelijk uit mijn menu, evenals cafeïne. Ik ben al veel langer gestopt met chocolade, maar stoppen met koffie en cola-light? Groene icetea schrappen lukt me wel.

Ik haal cafeïnevrije cola-zero, en bouw het koffie drinken af. Ga van vijf naar drie naar maximaal één kop per dag. Haal alle soorten kruidenthee in huis, je moet toch wat. Geen koffie! En dan te bedenken dat ik pas vanaf mijn veertigste koffie drink.

Mijn vriend leert me een cracker extra te eten, of een banaan. En ik houd niet eens van bananen! Ik wil afvallen, niet aankomen! Dit eiland-avontuur zorgt nu al voor één grote mindfuck, en we zijn nog niet eens op weg. Maar wel bijna.

Million Dollar Island voeding en lyfestyle veranderen

Vertrek

Na een korte nacht begint het Million Dollar Island avontuur nu dan toch echt. Op de ochtend van vertrek loopt alles op rolletjes. Ik laat al het ongemak van bepaalde voeding wel/niet eten nu achter me. Stop een extra leesboek in mijn tas, wie weet hoe lang de quarantaine na aankomst is.

Instrueer mijn vriend welke boodschappen te doen 'voor als ik terug ben'. We stappen in de auto en ik eet de laatste druiven. Koelkast leeg, cv laag, luiken dicht. Dag huis. Dag Nederland. Million Dollar Island, here we come!

Afscheid van de Pier en Scheveningen, zonsondergang Eyespiration
Million Dollar Island PCR-test, gele boekje, koffie drinken minderen

Afkicken van cafeïne. Ik mis mijn cappuccino nu al. En jij? Welk eten, welk voedingsmiddel kun jij echt niet zonder?

Welk eten kun jij niet missen?

Je krijgt circa 4x per jaar inspiratie in je inbox. Wees niet bang het bericht vaker te ontvangen wanneer je meerdere keren de blogvraag invult, je e-mailadres wordt slechts één keer geregistreerd.

Naar het vorige artikel <||> volgende artikel.

© MelanieRijkers.nl